טיפים לעיצוב שולחן מהמם בקלות ובשיא הסטייל.
בין אם מדובר בארוחת שף שהוזמנה למסיבת רווקות, (יום הולדת, ערב חג וכד׳) או בין אם אתם מבשלים לבד. עיצוב שולחן מהמם ייתן את הטון העיצובי למסיבה שלכם ויהפוך לכוכב המרכזי של האירוע.
כדי שתוכלו לעשות את זה כמו מעצבי העל, ריכזתי עבורכם את כל השלבים בתהליך. אם תצמדו לשלבים אני מבטיחה לכם שאין אורח שלא יגיד לכם שאתם צריכים להחליף מקצוע ולהפוך למעצבי אירועים. אני אומרת את זה מניסיון.
מהיום שבריידי עלה לאוויר, ליוויתי בנות רבות שאירגנו ארוחות שף אם במסיבת רווקות, ימי הולדת או בערב חג. השולחנות שלהם יצאו הורסים ותוכלו לראות בעצמכם – כאן בהמשך הבלוג, את התוצאות המדהימות .
לא. זה לא משנה איזה סגנון עיצובי בחרתם לשולחן המעוצב שלכם. בין אם בחרתם עיצוב אלגנטי, קלאסי, כפרי או צבעוני , בצבעי זהב לבן, רוז גולד או שחור לבן – לסידור שולחן יש כללים בסיסיים שמתאימים לכל צבע או סגנון.
כל שאתם צריכים לוודא הוא: כמה מוזמנים יש לכם, ובהתאם למספר המוזמנים ולעיצוב שבחרתם, תערכו בשלב ב׳ רשימת קניות ומטלות מסודרת שתחסוך לכם הרבה התלבטויות, כסף וכאבי ראש.
(המטרה של הבלוג הזה – היא לעזור לכם בארגון – לא בבחירת הסגנון – את זה תוכלו לבחור בעצמכם, לפי טעמכם האישי מתוך מגוון רחב של עיצובים שהכנתי לכם אותם תוכלו למצוא כאן: לינק לעמוד המיתוג האישי)
שנתחיל?
תכנון מוקדם – בסיס השולחן
שולחנות: כמה אורחים יש לכם? 6,10,12? אם אין ברשותכם שולחן גדול מספיק שיכיל את כל האורחים שלכם, השתמשו בשולחנות הפלסטיק הנפתחים – הם מתאימים בדרך כלל לשישה אנשים. אם אתם מארחים 12 אנשים, דאגו ל 2 שולחנות וכן הלאה. השתדלו לא לערבב בין 2 סוגי שולחנות כדי ליצור מראה אחיד וחלק ובלי מדרגות מעצבנות באמצע השולחן (כן, אם אין ברירה- תוותרו על שולחן האוכל המהמם שלכם לטובת מראה אחיד ומושלם).
כיסאות: גם במקרה הזה, אחידות הכסאות היא גורם מכריע בנראות של העיצוב. אתם יכולים לעצב שולחן הכי מדהים בעולם, אם תשתמשו בכסאות שונים תקבלו מראה מבולגן שיעפיל על כל העיצוב ההורס שטרחתם עליו.
מפות וראנרים: החישוב פשוט – מפה אחת וראנר אחד לכל שולחן.
בואו נתחיל במלאכת הרכבת העיצוב , השלבים המוצגים ממוספרים שלב אחרי שלב מתוך סדר הגיוני , נתחיל במרכז השולחן ונמשיך לשוליים:
שלב ראשון: עיצוב בסיס השולחן – הציר המרכזי.
- מקמו את השולחנות באזור המוקצה לארוחה. השאירו את השולחן חשוף. אל תניחו עליו צלחות או כלים, כדי שתוכלו לעבוד ״על נקי״ בלי הפרעות מיותרות או גרימת קמטוטים למפות שיבואו.
- פירסו את המפה בצורה שווה על שולחן, כך שהדפנות שלה – יהיו זהות מכל הכיוונים. מיתחו אותה היטב והעבירו את היד לאורכה במטרה להחליק אותה ככל האפשר. אם אתם מתכננים אירוע בחוץ, תוכלו להשתמש במחברי מפות לשולחן (שימנעו מהמפה להתנופף עם הרוח) אותם ניתן להשיג בחנויות החד פעמי. זיכרו – מפה מתוחה מקנה מראה אלגנטי.
- הניחו ראנר במרכז השולחן (שימו לב בחירת רוחב הראנר צריכה להיות בהתאם לרוחב השולחן – השאירו מספיק מרווח בין הראנר לבין הפלייסמנטים בכדי למקם את מגשי וכלי הגשת המזון).
- זה לא משנה אם השולחן שלכם מלבני, מרובע או עגול. הראנר ימוקם במרכז השולחן ולכל אורכו. בחרו צבע המתאים לעיצוב הכללי שבחרתם לשולחן.
- בחרו פריט מרכזי והניח אותו במרכז כל שולחן. הפריט המרכזי יעזור לכם לחלק את יתר פריטי העיצוב באופן שווה לאורך השולחן. הניחו אותו במרכז הראנר (אם השתמשתם ב 2 שולחנות – הניחו פריט בכל מרכז שולחן, מומלץ שאלו יהיו פריטים זהים) . שימו לב, הפריט המרכזי לא אמור להיות גבוה מדי! כדי שלא יפריע לאורחים בשיחה במהלך הארוחה
- משני צידי הפריט המרכזי מקמו פריטים מאותה משפחה בריכוז מומלץ של 3 יחידות (השתמשו במספרים אי–זוגיים מכיוון שהם נעימים יותר לעין).– זה יכול להיות 3 נרות בגבהים שונים המונחים על מגש קטן, עציצונים קטנים, או כל אביזרי דקורציה אחרים המתאימים לסגנון שבחרתם. בצידי הפריטים המרכזים תוכלו לשחק עם גבהים. ליצירת גובה השתמשו בפמוטים גבוהים או צרו הגבה כיד הדמיון לדוגמא באמצעות ארגזי עץ, או מתכת הפוכים. הקפידו שכל פריטי העיצוב ימוקמו בשורה בקו אחיד לפריטים האחרים שעל השולחן – סימטריות היא שם המשחק.
- פזרו קונפטי או זרדים קטנים, אבני חן ואבנים לאורך כל השולחנות, גילשו איתם מעבר לראנר, פזרו אותו גם על המפה. הפיזור שלהם מהראנר למפה – יוצר את החיבור בין החלקים השונים למראה עיצובי אחיד ומושלם.
- מקמו את בקבוקי האלכוהול היפים שלכם לאורך הראנר ובין אביזרי העיצוב, ליצירת מראה אחיד – עיטפו אותם במדבקות המיתוג . לעולם, אבל לעולם אל תניחו בקבוקי שתיה קלה צבעונים על השולחן המעוצב שלכם. אם אין לכם ברירה ואין לכם את האפשרות ליצור סוג של בר קטן בקרבת השולחן – העבירו אותם לקנקני שתיה שקופים או צבעוניים, בהתאם לעיצוב שבחרתם.
עכשיו כשהשלמנו את מלאכת עיצוב הציר המרכזי של של השולחן, נוכל לגשת לסידור האזור האישי של כל אורח.
עיצוב האזור האישי של כל אורח
מקמו פלייסמנטים (ממותגים או לא) אל מול כל כסא. וודאו כי הריווחים זהים והשאיר מקום למפיות וסכו״ם.
הניחו צלחת במרכז הפלייסמנטים (אם בחרתם פלייסמנט ממותג ודאו כי הצלחת שקופה , כדי לא להסתיר את העיצוב. אם אתם מתכננים מספר מנות, השתמשו בצלחות בשני גדלים – הניחו אותן אחת על גבי השניה.
סכו״ם – את הסכום תוכלו למקם משני צידי הצלחת, או מימין על גבי מפית, עטופות בחבק למפיות ממותג המקנה מראה אלגנטי ויוקרתי. אם בחרתם במפית– אל תניחו אותה על גבי הפלייסמנט בכדי לא לכסות את העיצוב. שימו לב : סכין מימין, מזלג משמאל ואם יש צורך בכפות הם תמיד יהיו מימין לסכין – ההגיון הוא – סידור הסכום הוא בדיוק לפי סדר ואופן האכילה. אנו מתחילים במרק – אז הכף תהיה הראשונה. סכין אוחזים ביד ימין ומזלג ביד שמאל ולכן כך נסדר את הסכו״ם – לנוחיות האורחים.
כוסות – נהוג להניח על השולחן 2 סוגי כוסות. האחת לשתיה קרה והשניה ליין או שמפניה. כוס אוחזים ביד ימין ובדרך כלל מתחילים בשתיה קרה ולכן נמקם את כוסות בצד הימני מעל הפלייסמנט כאשר כוס השתיה הקרה קרובה לפלייסמנט וכוס היין / שמפניה מאחוריה. אם בחרתם להשתמש בכוסות אחרות – מקמו את הכוס הנמוכה קרוב לפלייסמנט ואת הכוס הגבוה מאחוריה.
תוספות קטנות אופציונאליות לכל אורח: תגיות שם, תפריט ואפילו מתנה קטנה המונחת על הצלחת או לצידה.
סידור כלי ההגשה והמזון
לפני הכל – טיפ חשוב * תכננו היטב באיזה כלי הגשה אתם מגישים את המזון לשולחן. כלי ההגשה חייבים להיות בגודל לריאלי לשולחן שלכם.
אם יש לכם שולחן צר– לא תוכלו להגיש סלט בכלי הגשה ענק, הרי אנחנו לא רוצים שבזמן שאתם מגישים וממקמים את האוכל בשולחן, כל העיצוב שטרחתם עליו יאלץ לזוז ולהשתנות.
השטח המוקצה למיקום מגשי המזון הוא בין שולי הראנר לבין שולי הפלייסמנט. העבירו את המטעמים שהכנתם לכלים קטנים, בינונים וגדולים. אתם לא חייבים להשתמש באותו סגנון של כלים לכל סוגי המזון – נהפוך הוא הגישו בכלי אקלקטיים, כל עוד הם מדברים בשפה שבחרתם לעיצוב השולחן. מקמו את הכלי ההגשה בין שולי הראנר לבין הפלייסמנטים. היו יצירתיים במיקום כלי ההגשה, מבלי להזיז את פריטי העיצוב שבמרכז השולחן. תוכלו לגלוש אל תוך הראנר בחללים שנותרו בין פריטי העיצוב ואפילו לסדר אותם בסגו של זיג זג משני צידי השולחן. וודאו שהאוכל נגיש לכל האורחים ואל תשכחו להניח כפות בקערות.
הנה כמה דוגמאות לשולחנות שערכו הלקוחות המדהימות שלנו…
מסיבת הרווקות של דני מסיבת הרווקות של ריקי מסיבת הרווקות של נטלי יום הולדת לשירה גוטמן קורן
עיצוב אחותה – לי שטרכמן עיצוב נרקיס אלקפרוב עיצוב: מיכל הפקות עיצוב: שלי רוקח (אני)
לסיכום,
הסוד הגדול מאחורי כל שולחן הורס הוא בהקפדה על סימטריות ועל כללי עריכת השולחן וכמובן… בחירת עיצוב מהמם ושימוש במוצרים איכותיים.
תזכרו שאני כאן כדי ללוות אתכם בכל התהליך החל מבחירת קונספט עיצובי, ליקוט פריטים נבחרים, והדרכה מא׳ ועד ת׳ ביום האירוע ולפניו. רק עשו לי טובה… אם יצא לכם חלומי. אל תשכחו לשלוח לי תמונות.
שלכם,
שלי.
הי
האם את מעצבת שולחנות אירוח בפועל בבתים?